انواع رم و سرور

۱۷ بازديد

من تمام قطعات کامپیوترمو از ساپرا صنعت میگیرم چون هزینه رم و یا هارد خیلی خوبه و واقعا برند خوبیه .انواع RAM اصلی

رم Buffered و Unbuffered

دو نوع اصلی رم سرور وجود دارد که Buffered و Unbuffered نام دارند. بزرگترین تفاوت بین این دو دسته این است که رم بافر از یک لایه پردازش انرژی برای حفظ سرعت تشکیل شده است. هر یک از این دو نوع رم ساپرا صنعت مزایا و معایب منحصر به فرد خود را دارند، بنابرین برای انتخاب یکی از آنها نیاز دارید اطلاعات مختلفی را بررسی کنید.

به علاوه حافظه بافر به عنوان RDIMM نیز شناخته ‌می‌شود، نوعی رم که با تست خودکار و رفع خطا ها، ECC را اضافه ‌می‌کند. در واقع مزیت اصلی رم بافر، به دلیل وجود قسمت بافر آن ‌می‌باشد. بافر یک تراشه پردازشی است که اطلاعات را مستقیماً از CPU دریافت ‌می‌کند. سپس این تراشه اطلاعات پردازش شده توسط تراشه‌‌های دیگر را روی کارت حافظه ارسال ‌می‌کند.

با این کار CPU ‌می‌تواند اطلاعات را به جای ارسال به تراشه‌‌های جداگانه روی RAM ، به یک مقصد مشترک ارسال کند. یک RAM 10600 معمولی حدود 18 تراشه بافر دار، بنابراین با مجهز بودن پردازنده به بافر CPU مسیر ارسال اطلاعات را بهینه ‌می‌کند.رم بدون بافر یا ECC UDIMM نیز نوعی رم است که با عملکرد خودآزمایی و رفع خطا، عملکرد ECC به آن اضافه ‌می‌شود. رم ECC UDIMM حافظه‌ای است که هیچ بافر یا ثباتی در ماژول آن قرار نگرفته است، اما در عوض این نوع روی مادربرد طراحی ‌می‌شود. به علاوه رم ECC UDIMM دارای یکسری دستورات دسترسی به حافظه ‌می‌باشد که سریعتر از رم‌‌های ECC RDIMM به ماژول حافظه منتقل ‌می‌شود، زیرا به طور غیر مستقیم از طریق رجیستر ارسال ن‌می‌شود.

برقرار ‌می‌کند؛ بنابراین ارسال اطلاعات به هر تراشه در رم پردازش ‌می‌شود. اگرچه این نوع عملکرد اجازه ‌می‌دهد سیستم مقیاس پذیرتر و کمی انعطاف پذیرتر باشد، اما CPU در این حالت باید قدرت پردازش بهتری داشته باشد. به همین دلیل پردازنده فضای کمتری برای انجام کارهای دیگر خواهد داشت

انواع رم بافر

رم رجیستر شده: رم رجیستر شده یا ECC RDIMM حافظه‌ای است که حاوی رجیسترها بوده و رم فاقد بافر حافظه‌ای است که هیچ بافر یا رجیستری در مادربرد آن طراحی نشده است. به همین دلیل تفاوت بین این دو نوع رم ECC در دستور دسترسی یا access command آنها ‌می‌باشد.

در رم‌‌های ECC UDIMM دستورات دسترسی مستقیم به ماژول حافظه هدایت ‌می‌شوند، در حالی که دستورات دسترسی رم ECC RDIMM ابتدا به رجیستر قبلی ارسال شده و سپس به ماژول حافظه منتقل ‌می‌شوند.

رم Fully Buffered: این نوع رم که با عنوان FB-DIMM هم شناخته ‌می‌شود، یک فناوری تولید رم است که هدف آن ارائه خدمات به سرور از طریق افزایش سرعت مبتنی بر فناوری سرور (DIMM-ECC) بوده و  پایداری، سازگاری و مهمتر از همه توانایی بررسی و تصحیح خطاهای موجود از دیگر ویژگی‌‌های آن ‌می‌باشد.این نوع رم اساساً نسخه قدیمی رم رجیستر شده است. اشکال FB-DIMM این است که حین فعالیت نسبت به یک رم معمولی DDR2 حرارت بیشتری ایجاد ‌می‌کند،  بنابراین FB-DIMM اشکالات خاص خود را دارد. فناوری FB-DIMM در اواخر سال 2006 معرفی شد. در آن زمان یک رم 512 مگابایتی FB-DIMM بیش از 1000 دلار هزینه داشت و بزرگترین رم آن 1 گیگابایت بود. این نشان ‌می‌دهد که سطح و کیفیت FB-DIMM در مقایسه با RAM معمولی بالاتر است.

امروز نیز FB-DIMM نسبتاً محبوب بوده و قیمت آن نیز بسیار مناسب است. سرعت این فناوری تا PC-6400 رسیده و بزرگترین رم آن حدود 4 گیگابایت فضا دارد. بنابرین انتخاب و خرید یک FB-DIMM به شما پیشنهاد ‌می‌شود.

رم  LRDIMM یا RAM Load Reduced : این نوع رم نسخه جدیدتری از رم‌‌های رجیستر شده ‌می‌باشند. مزیت ماژول‌‌های Load Reduced این است که اجازه ن‌می‌دهند همه اسلات‌‌های DIMM با ماژول‌‌های حافظه درجه دو پر شوند. علاوه بر این برخی از عملکردها و مسائل مربوط به نیرو که هنگام انتقال از سریال به سیگنال‌‌های موازی ایجاد ‌می‌شود (توسط رم FB-DIMM) را آدرس دهی ‌می‌کند.

رم‌‌های FB-DIMM و LRDIMM تفاوت بسیار کمی با رم‌‌های RDIMM  داشته و در همه برد ها قابل تعویض نخواهند بود.

رم ECC چیست؟

ECC  یک رم است که ‌می‌تواند جریان داده‌‌های ورودی و خروجی را کنترل کند. در پردازش داده‌‌ها پردازنده اطلاعات را روی ROM پردازش ن‌می‌کند، بلکه همه آنها را روی رم  کنترل ‌می‌کند. بنابراین برای یک رم معمولی (غیر از رم ECC) ، در هنگام سرعت بالا ناشی انتقال سیگنال امکان خرابی و بروز مشکل وجود دارد. هنگامی که خطایی رخ ‌می‌دهد، معمولا رم باید کل جریان داده را مجدد بارگذاری کند.

اما هنگامی که یک خطا در یک رم ECC رخ دهد ، فقط کافی است از سیستم بخواهید اطلاعات صحیح را مجدد ارسال کند. بنابرین رم ECC از پایداری و عملکرد بسیار بالایی برخوردار بوده و تمامی سرورها به داشتن یک رم ECC نیازمند هستند.

با اینکه رم‌‌هایECC  نسبت به رم‌‌های معمولی پایدارتر و قابل اطمینان‌تر هستند، اما موارد استثنایی نیز وجود دارد. مسلماً همیشه شرایطی پیش ‌می‌آید که مطمئن ترین فناوری‌‌ها نیز از کار افتاده و ن‌می‌توانند مشکل را حل کنند، اما حداقل با استفاده از این فناوری‌‌های قابل اعتماد میزان خرابی کمتر ‌می‌شود. ابن موضوع درباره استفاده از رم‌‌های ECC در مقایسه با رم‌‌های معمولی کاملا صدق ‌می‌کند.

با این وجود استفاده از رم ECC برخی معایب هم دارد که آنچنان جدی و مهم نیستند. اولین مورد اینکه رم ECC کمی کندتر از رم‌‌های قدیمی عمل ‌می‌کند، به خصوص در رفع خطاها و بررسی تمام داده‌‌هایی که از آن عبور کرده‌اند. به علاوه برای استفاده از رم‌‌های ECC هزینه بیشتری باید پرداخت کنید. مطمئناً همانطور که در بالا ذکر شد، این نوع رم با مزایایی که به همراه دارد به قیمت رم‌‌های معمولی نخواهد بود.

آیا به رم ECC احتیاج دارید؟

اگر از رایانه‌ای با کارایی بالا مانند یک سرور استفاده ‌می‌کنید ، پاسخ مثبت است. معمولاً عاملی که باعث ‌می‌شود شما به جای یک حافظه معمولی، حافظه ECC را انتخاب کنید قابلیت اطمینان و یکپارچگی داده‌‌هایی است که این فناوری به ارمغان ‌می‌آورد. البته قیمت نیز عاملی است که باید حتما در نظر گرفته شود. هزینه رم‌‌های  ECCکمی بیشتر از رم‌‌های معمولی است، اما برای کارهای مربوط به سرور یا به طور کلی فعالیت‌‌های سطح بالا ارزش هزینه کردن را دارد.

برای داشتن یک سیستم با کارایی بالا و نداشتن نگرانی بابت مواجه شدن با مشکلاتی مانند از دست رفتن اطلاعات، وجود برنامه‌‌های معیوب و یا کاهش operating time، باید کمی بیشتر هزینه و در واقع سرمایه گذاری کنید!

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.